Szparagi w naleśnikach
Przygotowanie: 50 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Porcja: 400 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 22.04.2005, 07:39
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 2 jajka
- 5 łyżek masła
- 3/4 szklanki mleka
- 2/3 szklanki mąki
- 1 i 1/2 kg szparagów
- 10 dag szynki
- olej
- czerwona papryka
- 3 łyżki kaparów
- pęczek szczypiorku
- łyżka octu winnego
- cukier, sól, pieprz
Reklama
Masło rozpuścić, ostudzić. Wymieszać z jajkami, mlekiem, mąką i szczyptą soli, odstawić na 30 minut.
Paprykę oczyścić i pokroić w bardzo małą kostkę. Kapary osączyć. Szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać z octem, solą, pieprzem, szczyptą cukru i 2 łyżkami oleju.
Szynkę pokroić w kostkę. Na patelnię wlewać po łyżeczce oleju, nakładać po łyżce szynki, wlewać porcje ciasta. W ten sposób usmażyć 8 naleśników.
Oczyszczone szparagi gotować 15 minut w posolonej i posłodzonej wodzie, osączyć, zawijać po kilka sztuk w gorące naleśniki i polewać paprykową marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama