Sznycle z pieczarkami
Przepis na sznycle z pieczarkami. Przygotowanie: 40 min, kaloryczność: 390 kcal, dla 4 osób
- Naj
● 60 dag filetu z indyka
● przyprawa do drobiu
● 2 cebule
● 40 dag pieczarek
● olej
● łyżka masła
● sól
● pieprz
● liść laurowy
● pieprz w ziarnach
● ziele angielskie
● 250 ml gęstej śmietany
[adsense]
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry, rozbij. Oprósz przyprawą do drobiu, zostaw pod przykryciem na 15 min. Cebule i pieczarki obierz, pokrój w plastry, podsmaż na oleju z łyżką masła. Oprósz solą i pieprzem. Sznycle usmaż z obu stron na oleju, przełóż do garnka, dodaj pieczarki z cebulą, liść laurowy, pieprz, ziele i śmietanę, duś 10 min pod przykryciem na małym ogniu (jeśli trzeba, dolej trochę wody). Przypraw do smaku. Podawaj z ryżem i sałatką z papryki i ogórka.