Sznycel cielęcy po włosku
Mozzarella i pomidory nadają mu śródziemnomorski charakter
Przygotowanie: 15 minut
Zapiekanie: 10 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.06.2005, 11:24
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 4 plastry cielęciny na sznycle
- 4 pomidory
- 25 dag mozzarelli
- 4 łyżki czarnych oliwek
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka suszonego oregano
- 2 gałązki bazylii
- sól, pieprz
Reklama
Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w plastry, a oliwki w krążki. Bazylię opłukać, oderwać listki.
Plastry mięsa obsmażyć na oleju po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć do formy żaroodpornej.
Na plastrach mięsa poukładać plasterki pomidorów i oliwki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać oregano, obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiekać 10 minut w temp. 200°C. Przed podaniem sznycle przybrać listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama