Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • 35 dag karkówki
  • 10 dag boczniaków
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżek sosu barbecue
  • 1/2 łyżeczki świeżego rozmarynu
  • łyżeczka oregano
  • łyżka oliwy
  • 20 dag cebulek
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
Reklama

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Rozmaryn posiekać, wraz z oregano dodać do czosnku. Wlać oliwę i sos barbecue, wymieszać, marynatę przyprawić pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Grzyby oczyścić, duże przekroić na pół. Mięso i grzyby włożyć do marynaty, odstawić na godzinę.
Cebule obrać, przekroić na pół, pomidorki opłukać i osuszyć. Mięso i grzyby wyjąć z marynaty, nabić na patyczki na przemian z pomidorami i połówkami cebuli.
Piec 4 minuty z każdej strony, smarując marynatą. Podawać z bagietką.

Reklama
Reklama
Reklama