Szaszłyki z grzybami
Oczekiwanie: 1 godz
Pieczenie: 8 minut
Porcja: 270 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 10:53
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 35 dag karkówki
- 10 dag boczniaków
- ząbek czosnku
- 6 łyżek sosu barbecue
- 1/2 łyżeczki świeżego rozmarynu
- łyżeczka oregano
- łyżka oliwy
- 20 dag cebulek
- 10 dag pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
Reklama
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Rozmaryn posiekać, wraz z oregano dodać do czosnku. Wlać oliwę i sos barbecue, wymieszać, marynatę przyprawić pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Grzyby oczyścić, duże przekroić na pół. Mięso i grzyby włożyć do marynaty, odstawić na godzinę.
Cebule obrać, przekroić na pół, pomidorki opłukać i osuszyć. Mięso i grzyby wyjąć z marynaty, nabić na patyczki na przemian z pomidorami i połówkami cebuli.
Piec 4 minuty z każdej strony, smarując marynatą. Podawać z bagietką.
Reklama
Reklama
Reklama