Szaszłyk drobiowy ze śliwkami
Przygotowanie: 1 godzina
Porcja: 180 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 15.03.2005, 15:24
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 2 filety z piersi kurczaka
- 10 dag suszonych śliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/3 szklanki soku z ananasa
- łyżka soku cytrynowego
- łyżeczka ostrej musztardy
- łyżka oliwy
- szczypta imbiru
Reklama
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę tej samej wielkości. Sos sojowy, sok z ananasa i cytryny, musztardę, oliwę i imbir wymieszać, zalać mięso, odstawić na 30 minut.
Śliwki moczyć 10 minut w wodzie, osączyć. Kawałki kurczaka nabijać na szpadki na przemian ze śliwkami. Grillować po kilka minut z każdej strony.
Reklama
Reklama
Reklama