Szarlotka na kruchym spodzie
To ciasto działa cuda. Jest dobre na smutki i chwile radości. Sprawdź nasz przepis na szarlotkę na kruchym spodzie.

- Naj
● 40 dag mąki
● 30 dag masła
● 15 dag cukru pudru
● 4 żółtka
● 2–3 łyżki śmietany 22%
● szczypta soli
● 1 kg kwaskowych jabłek
● 10 dag cukru
● łyżka masła
● cukier waniliowy
● 2 łyżeczki cynamonu
● 4–5 łyżek utartych biszkoptów
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto. Schłodź, podziel na 2 części. Jedną rozwałkuj, wyłóż blachę. Piecz 20 min w temp. 200°C. Połowę jabłek pokrój, usmaż z cukrem na maśle, resztę zetrzyj, wymieszaj z usmażonymi. Dodaj cukier waniliowy i cynamon. Ciasto posyp połową utartych biszkoptów, wyłóż jabłka, posyp resztą biszkoptów i przykryj resztą ciasta. Piecz 45 min w temp. 200°C.
Polecane
Horoskop na jutro 6 grudnia 2024 dla Strzelca. Szansa na pozytywne zmiany jest na horyzoncie
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa