Reklama
  • 35 dag kolorowych świderek
  • 4 parówki
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • 1/2 pęczka natki
  • 2 łyżki masła
Reklama

Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić.
Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Parówki pokroić w plasterki. Papryki oczyścić, pokroić w paski. Cebule obrać, pokroić w piórka. Natkę posiekać.
Masło stopić na patelni, wrzucić pieczarki, przesmażyć. Dodać parówki, paprykę i cebulę, wymieszać, smażyć kilka minut.
Dodać makaron i natkę, wymieszać, przyprawić i podgrzać.

Reklama
Reklama
Reklama