Świderki z mozzarellą
Czas przygotowania 25 min
Porcja 170 kcal
- Naj
Opublikowano: 04.10.2007, 09:18
Reklama
Na 10 porcji:
Reklama
- 1/2 makaronu świderki (fusili)
- 2 kulki mozzarelli
- 2 małe cukinie
- 1/2 czerwonej papryki
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- świeżo starty parmezan
Reklama
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, opłucz, osusz i pokrój na paski. Cukinie umyj i osusz. Na gorącej oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj pokrojoną na plastry cukinię i paski papryki, podsmaż razem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotuj na półtwardo, odcedź. Wymieszaj z gorącymi warzywami na patelni. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę. Posyp parmezanem.
Reklama
Reklama
Reklama