Sushi z truskawkami - na walentynkową kolację
Przepis zdradzili nam Maciek Pawłowski i Sławek Wasilewski, sushi-masterzy z restauracji SushiZushi w Warszawie.
- glamour
Opublikowano: 08.02.2011, 13:00
Reklama
CALIFORNIA MAKI Z KREWETKĄ, W TRUSKAWKACH:
Reklama
Składniki na 5–6 porcji:
- 60 g gotowanego ryżu do sushi
- płatek nori
- 3 duże truskawki
- awokado
- 3 gotowane krewetki
- serek kremowy
- mata
Reklama
Rozłóż ryż na płatku nori i odwróć całość ryżem do dołu. Posmaruj płatek nori serkiem, połóż pokrojone w paski awokado, krewetki i truskawkę, następnie zwiń całość w rolkę. Na wierzch nałóż pozostałe truskawki cienko pokrojone w plastry. Przyciśnij matę tak, żeby plasterki owoców dobrze przylgnęły do całości. Pokrój na porcje.
Reklama
Reklama
Reklama