Surówka z kiszonej kapusty
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 100 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:49
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 30 dag kiszonej kapusty
- cebula
- marchewka
- jabłko
- łyżeczka posiekanej natki
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
Reklama
Kiszoną kapustę, jeżeli jest kwaśna, opłukać na sicie, odcisnąć i pokroić. Włożyć do salaterki.
Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, umyć. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jabłko, marchewkę i cebulę dodać do kapusty, polać olejem, posypać natką. Przyprawić do smaku solą i obficie pieprzem, dokładnie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama