Suflet z likierem
Kolejny herbaciany smakołyk. Pyszny suflet z likierem jako wykwintny deser, wspaniałe wykończenie posiłku.
- Claudia
Opublikowano: 22.11.2010, 07:00
Reklama
PRZYGOTOWANIE: 35 minut
NA 4 PORCJE
● 1/2 l mleka
● saszetka herbaty
● po 125 g cukru i mąki
● 1/2 łyżeczki cynamonu
● 120 g masła
● 8 jajek
● 100 ml likieru pomarańczowego
● masło do formy
Mleko zagotować z cukrem i cynamonem. Zaparzyć w nim herbatę (ok. 4 minut). Wymieszać z masłem, wsypać mąkę i gotować 3 minuty. Wystudzić. Dodać żółtka, likier i pianę z białek. Masę włożyć do natłuszczonych foremek. Piec ok. 20 minut w 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama