Strucla migdałowa
Przygotowanie: 30 min, pieczenie: 50 min

- Naj
Opublikowano: 17.12.2008, 09:24
Reklama
CIASTO:
Reklama
- 50 dag maki
- 15 dag masła
- 2 jajka
- 3 żółtka
- 100 ml śmietany
- 5 dag drożdży
- 20 dag miodu
- cukier waniliowy
- skórka otarta z cytryny
- cukier puder
- gotowa bita śmietana
MASA:
- po 25 dag posiekanych migdałów i miodu
- smażona skórka pomarańczowa
- 2 jajka
Reklama
Mąkę przesiej, posiekaj ze schłodzonym masłem. Dodaj jajka, żółtka, śmietanę, roztarte z łyżką miodu drożdże, oraz miód, cukier waniliowy i skórkę, zagnieć gładkie ciasto. Migdały połącz z miodem, skórką pomarańczową i jajkami. Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj na prostokąty, każdy posmaruj masą, zwiń struclę. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ułóż w natłuszczonej i posypanej tartą bułką formie. Piecz 50 min w temp. 180°C. Udekoruj cukrem pudrem i gotową bitą śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Ładowanie