Reklama
  • 2 piersi kurczaka
  • opakowanie mozzarelli w kulkach
  • 1/2 puszki groszku
  • winne jabłko
  • po kilka liści różnych salat
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • ostra papryczka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • pieprz
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
Reklama

Mięso umyj, osusz, potnij w paski. Przypraw i usmaż na oliwie. Ostudź. Sałaty umyj i osusz, porwij na kawałki. Osącz mozzarellę i groszek. Umyte jabłko pokroj na cienkie plasterki. Wszystkie składniki ułóż w salaterce. Papryczkę oczyść i posiekaj. Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, zmiażdzonym czosnkiem, solą, pieprzem i papryczką. Polej sałatę, posyp prażonymi orzechami.

Reklama
Reklama
Reklama