Spaghetti z aromatem bazylii
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 440 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 14:27
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 40 dag makaronu spaghetti
- 4 pomidory
- łyżka oliwy
- ząbek czosnku
- pęczek bazylii
- 2 łyżki sosu pesto (ze słoika)
- 2 łyżki startego parmezanu
- sól
Reklama
Kilka listków bazylii odłożyć w całości, pozostałe posiekać. Ząbek czosnku obrać, rozkroić wzdłuż.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ (bez pestek) pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, przesmażyć pomidory, oprószyć je solą.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, osączyć, wymieszać z pomidorami (połówki czosnku wyjąć), sosem pesto i posiekaną bazylią. Na talerzach posypać parmezanem, ozdobić listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama