Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 4 pomidory
  • łyżka oliwy
  • ząbek czosnku
  • pęczek bazylii
  • 2 łyżki sosu pesto (ze słoika)
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sól
Reklama

Kilka listków bazylii odłożyć w całości, pozostałe posiekać. Ząbek czosnku obrać, rozkroić wzdłuż.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ (bez pestek) pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, przesmażyć pomidory, oprószyć je solą.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, osączyć, wymieszać z pomidorami (połówki czosnku wyjąć), sosem pesto i posiekaną bazylią. Na talerzach posypać parmezanem, ozdobić listkami bazylii.

Reklama
Reklama
Reklama