Sos sambal oelek
Sos sambal oelek - Czas przygotowania: 25 minut Czas gotowania: 15 minut Ilość porcji: 1
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 01.07.2009, 09:56
Reklama
Składniki
* 12 czerwonych papryczek chili
* 4 łyżki oleju słonecznikowego
* 1/2 łyżeczki soli
Reklama
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania
12 czerwonych papryczek chili umyć, osuszyć, posiekać razem z nasionami. Dodać 4 łyżki oleju słonecznikowego i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować na pastę.
Przelać do rondelka. Stale mieszając, podgrzewać około 10 minut, aż na powierzchni pojawi się olej.
Gotowy sos przelać do wyparzonego słoika. Dokładnie zamknąć, odstawić do całkowitego ostygnięcia
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl
Reklama
Reklama
Reklama