Sos pieczarkowy
Prosty, łatwy i pyszny. Do makaronu, ryżu, mięsa i pieczarek. Mniam.

- kobieta.pl
Opublikowano: 31.01.2013, 11:31
Reklama
Składniki:
Reklama
- 200g pieczarek
- 1 cebula
- 1/4 kostki masła
- kubeczek śmietany 18%
- sól i pieprz do smaku
- szklanka bulionu
Reklama
Pieczarki myjemy i kroimy, cebule obieramy i równiez kroimy. Warzywa dusimy na roztopionym maśle. Stopniowo dolewamy bulionu. Śmietanę dodajemy do rondelka z warzywami uprzednio zahartowawszy ją kilkoma łyżeczkami ciepłego bulionu. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy na małym ogniu, aż sos zgestnieje. Często mieszamy.
Możemy podawać z odrobiną koperku. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
22.11.2022, 11:10
Pielęgnacja
Ten punktowy eliksir błyskawicznie usuwa pryszcze i ma naturalny skład. Kosmetyczne SOS na wakacje
22.06.2022, 15:23
Historie
„Za empatię i pomoc samotnemu sąsiadowi córka otrzymała prezent marzeń. Zapisał jej w spadku mieszkanie”
24.01.2024, 13:15
Historie
„Gdy jego żona wyjechała, sąsiad poczuł się jak pies spuszczony ze smyczy. Wkrótce jednak zaczął skamleć jak szczeniaczek”
29.05.2023, 18:30
Styl życia
Sosy do grilla: najlepsze propozycje na pikantne dipy do mięs i do soczystej karkówki z grilla [PRZEPISY]
06.06.2021, 06:06
17.12.2020, 10:30
10.10.2006, 08:41
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa