Sos beszamelowy
Klasyk wśród sosów. Potrafisz go zrobić?

- kobieta.pl
Opublikowano: 15.10.2014, 10:58
Reklama
Składniki:
Reklama
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki mąki
- 2 szklanki mleka
- mała cebulka
- listek laurowy
- sól
- biały pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
Reklama
Masło roztop w rondlu, dodaj mąkę i mocno mieszaj. Powinna powstać gładka masa. Zdejmij ja z ognia i powoli dodawaj mleka, cały czas mieszając. Użyj trzepaczki, żeby ubijać dodawane mleko.. Postaw rondel na ogniu i dodaj przyprawy oraz cebulę. Gotuj mieszając od czasu do czasu. Po 15 minutach wyjmij listek i cebulę. Dopraw. Sos powinien przypominać rzadki kisiel.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Kuchnia
Przepisy wegańskie dla początkujących. 5 przepysznych dań, dzięki którym ze smakiem rozpoczniecie swoją przygodę z kuchnią wegańską
06.08.2022, 10:00
Kuchnia
Lekkie danie z makaronem: 5 pomysłów na pyszny i zdrowy obiad. Te przepisy są tak proste, że będziecie przygotowywać je regularnie!
27.05.2022, 16:00
22.11.2022, 11:10
Pielęgnacja
Ten punktowy eliksir błyskawicznie usuwa pryszcze i ma naturalny skład. Kosmetyczne SOS na wakacje
22.06.2022, 15:23
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa