Sorbet malinowy
Przygotowanie: 25 minut
Zamrażanie: 3 godziny
Porcja: 180 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 6 porcji
● 3/4 kg malin
● 3/4 szklanki cukru
● 2 łyżki nalewki z czarnej porzeczki
Maliny przebrać, opłukać, osączyć i zmiksować. Cukier zagotować z 3/4 szklanki wody. Do malaksera włożyć mus malinowy, wlać nalewkę i ciepły syrop, mieszać, aż powstanie purée. Przetrzeć przez sitko. Masę przełożyć do płaskiego metalowego naczynia i wstawić do zamrażarki na 3 godziny. Co jakiś czas zamieszać i ponownie wstawić do zamrażarki. Powtarzać tę czynność, aż sorbet się zamrozi i będzie dość gęsty.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa