Sorbet brzoskwiniowy
Zimny deser w sam raz na letnie upały!

- Naj
● 1,2 kg dojrzałych brzoskwiń lub moreli
● sok z 1 cytryny
● 1 i 1/2 szklanki wody mineralnej
● 25 dag cukru pudru
● 1/2 butelki wina musującego
● szklanka bitej śmietany
● kilka wisienek koktajlowych
[adsense]
Owoce umyj, sparz, obierz ze skóry. Przekrój na połówki, usuń pestki, a miąższ pokrój w grubą kostkę. Zmiksuj z sokiem z cytryny. Wodę mineralną zagotuj z cukrem, pogotuj 5 minut, ostudź. Syrop połącz z winem i musem owocowym. Zmiksuj całość jeszcze raz i wstaw na 8–10 godzin do zamrażalnika. Po ok. 2 godzinach, kiedy masa stężeje, przemieszaj ją widelcem lub zmiksuj. Zamrożoną, przed rozłożeniem do pucharków, potrzymaj 15 minut w temperaturze pokojowej. Pucharki z sorbetem udekoruj bitą śmietaną i wisienkami.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa