Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • olej
  • 2 pomarańcze
  • 4 filety z soli (ok. 60 dag)
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
  • sól, pieprz
  • łyżka płatków migdałowych
  • szczypta startej gałki muszkatołowej
Reklama

Brytfannę posmaruj olejem. Pomarańcze sparz we wrzątku, pokrój w plastry. Filety umyj i osusz. Ułóz je w natłuszczonej brytfannie, obłóż plastrami pomarańczy. Sok i skórkę wymieszaj z solą i pieprzem, skrop filety i owoce. Posyp płatkami migdałowymi i gałką muszkatołową. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Podawaj z białym ryżem ugotowanym na sypko lub bagietką.

Reklama
Reklama
Reklama