Sola w migdałowej skórce
Składniki na 4 porcje
- Naj
Opublikowano: 10.06.2008, 12:00
Reklama
- 4 filety soli
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- 5 dag zmielonych migdałów
- sól
- pieprz
- tymianek
- 2 łyżki masła
- olej do smażenia
- sok z cytryny
- plastry cytryny
Reklama
Filety opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz tymiankiem, solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na 30 min. Migdały wymieszaj z otrębami. Rozmąć jajka. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajkach, a na końcu w otrębach z migdałami. Smaż na gorącym oleju z obu stron na rumiano. Usmażone ułóż w żaroodpornym naczyniu, na wierzchu filetów poukładaj kawałki masła. Zapiecz. Podawaj z warzywami z wody i plastrami cytryny.
Reklama
Reklama
Reklama