Reklama
  • 4 filety soli
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 5 dag zmielonych migdałów
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sok z cytryny
  • plastry cytryny
Reklama

Filety opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz tymiankiem, solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na 30 min. Migdały wymieszaj z otrębami. Rozmąć jajka. Filety obtaczaj w mące, następnie w jajkach, a na końcu w otrębach z migdałami. Smaż na gorącym oleju z obu stron na rumiano. Usmażone ułóż w żaroodpornym naczyniu, na wierzchu filetów poukładaj kawałki masła. Zapiecz. Podawaj z warzywami z wody i plastrami cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama