Reklama

SKŁADNIKI:
● 60 dag filetów z soli
● sok z cytryny
● sól
● biały pieprz
● duża cebula
● 2 ząbki czosnku
● olej
● 2 duże marchewki
● ocet winny
● ostra papryka
● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Filety umyj i dokładnie osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz sola i białym pieprzem, pozostaw pod przykryciem 10 min. Cebulę i ząbki czosnku obierz i posiekaj, zeszklij na oleju. Ułóż na nich filety, chwilę smaż razem. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ułóż na rybie. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia przypraw sos octem winnym, ostra papryka i koncentratem pomidorowym. Podawaj z frytkami i zielona sałata z pomidorami, polana sosem winegret.
NASZA RADA: Zamiast samej marchewki zetrzyj na tarce pęczek włoszczyzny, przypraw całość tymiankiem i sokiem z cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama