Snickersowe babeczki
Lubisz batony z orzechami? Te babeczki pokochasz od pierwszego kęsu!
- Claudia
Opublikowano: 23.11.2013, 09:28
Reklama
porcja: 507 kcal
przygotowanie: 35 minut
na 12 sztuk
krem:
Reklama
- 150 g serka mascarpone
- 100 ml kremówki (36 proc.)
- 1/2 szklanki cukru pudru
- łyżeczka cukru waniliowego
Ciasto:
- 150 g masła
- 150 g gorzkiej czekolady
- 4 jajka
- 80 g cukru
- 30 g mąki
- masło do foremek
- 1–2 batoniki Snickers
Reklama
Mascarpone utrzeć z kremówką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wstawić do lodówki. Masło roztopić z czekoladą w kąpieli wodnej. Jajka utrzeć z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą i dodać mąkę. Masą wypełnić wy-smarowane masłem foremki i piec ok. 10 minut w 170°C. Babeczki wyjąć z piekarnika i udekorować kremem. Położyć na nich po kawałku batonika. Podawać jeszcze ciepłe.
Reklama
Reklama
Reklama