Smażony amur
Przygotowanie: 20 min, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 18.12.2008, 10:59
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- ok. 1 kg kawałków amura ●
- 4 łyżki tartej bułki
- sól, pieprz
- 2 łyżki mąki
- 3 jajka
- 5 dag smalcu
- łyżka masła
- pomidorki koktajlowe i kolorowe sałaty do dekoracji
Reklama
Dzwonka ryby umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Posól, oprósz pieprzem, pozostaw na 20 min pod przykryciem. Następnie panieruj w mące, rozmąconych jajkach i tartej bułce. Dociśnij lekko dłonią, smaż na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop masłem, wstaw na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Wyłóż na półmisek, udekoruj pomidorkami koktajlowymi i kolorowymi sałatami.
Reklama
Reklama
Reklama