Smażony amur
Przygotowanie: 20 min, dla 4 osób

- Naj
Opublikowano: 18.12.2008, 10:59
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- ok. 1 kg kawałków amura ●
- 4 łyżki tartej bułki
- sól, pieprz
- 2 łyżki mąki
- 3 jajka
- 5 dag smalcu
- łyżka masła
- pomidorki koktajlowe i kolorowe sałaty do dekoracji
Reklama
Dzwonka ryby umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Posól, oprósz pieprzem, pozostaw na 20 min pod przykryciem. Następnie panieruj w mące, rozmąconych jajkach i tartej bułce. Dociśnij lekko dłonią, smaż na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop masłem, wstaw na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Wyłóż na półmisek, udekoruj pomidorkami koktajlowymi i kolorowymi sałatami.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa