Reklama

SKŁADNI

Reklama
  • dwie średniej wielkości dorady
  • 2 ząbki czosnku
  • szalotka
  • cytryna
  • kilka gałązek tymianku
  • sól morska
  • pieprz
  • 2–3 łyżki oliwy
  • oliwa i masło do smażenia
Reklama

Obrany czosnek, szalotkę, sok wyciśnięty z cytryny, otartą z niej skórkę, tymianek, dużą szczyptę soli i pieprzu miksujemy w blenderze albo ucieramy w moździerzu na pastę, stopniowo dolewając oliwę – powinna powstać aromatyczna pasta. Umytą i osuszoną doradę nacinamy płytko z obu boków, od środka i na zewnątrz nacieramy pastą, zawijamy w folię i na min. 3 godz. wstawiamy do lodówki. Smażymy po ok. 6 min z każdej strony na oliwie z odrobiną masła.
Oferta specjalna dla użytkowników Claudii ważna do 29.12.2014
Tylko teraz 50% taniej
CERAMICZNA PATELNIA DO RYB
Cena regularna 149 ZŁ
Cena promocyjna 75 zł
Zadzwoń i zamów: Tel. 22/512 54 31
www.patelnianaryby.pl

Reklama
Reklama
Reklama