Smażona dorada
Jedzenie ryb to samo zdrowie!
Opublikowano: 27.11.2014, 07:06
Reklama
SKŁADNI
Reklama
- dwie średniej wielkości dorady
- 2 ząbki czosnku
- szalotka
- cytryna
- kilka gałązek tymianku
- sól morska
- pieprz
- 2–3 łyżki oliwy
- oliwa i masło do smażenia
Reklama
Obrany czosnek, szalotkę, sok wyciśnięty z cytryny, otartą z niej skórkę, tymianek, dużą szczyptę soli i pieprzu miksujemy w blenderze albo ucieramy w moździerzu na pastę, stopniowo dolewając oliwę – powinna powstać aromatyczna pasta. Umytą i osuszoną doradę nacinamy płytko z obu boków, od środka i na zewnątrz nacieramy pastą, zawijamy w folię i na min. 3 godz. wstawiamy do lodówki. Smażymy po ok. 6 min z każdej strony na oliwie z odrobiną masła.
Oferta specjalna dla użytkowników Claudii ważna do 29.12.2014
Tylko teraz 50% taniej
CERAMICZNA PATELNIA DO RYB
Cena regularna 149 ZŁ
Cena promocyjna 75 zł
Zadzwoń i zamów: Tel. 22/512 54 31
www.patelnianaryby.pl
Reklama
Reklama
Reklama