Reklama

Składniki na 6 porcji

Reklama
  • 2 ogórki węże
  • 15 dag gładkiego twarożku
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz
Reklama

Ogórki obrać, pokroić na kawałki dł. 6 cm, wydrążyć z jednej strony. Rzodkiewki umyć, 2 pokroić w plasterki, resztę w kostkę.
Szczypiorek opłukać, osuszyć. Kilka gałązek pokroić w dłuższe kawałki, resztę posiekać.
Twarożek wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Dodać drobno pokrojone rzodkiewki i szczypiorek, wymieszać.
Wydrążone ogórki napełnić pastą twarożkową, przybrać rzodkiewkami i szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama