Smaczne ryby - marynowany łosoś
Łosoś w marynacie z rusztu to prosty przepis na lekkostrawne i pyszne danie.

- Claudia
PORCJA: 315 kcal
PRZYGOTOWANIE: 20 minut
NA 4 PORCJE
- 1 kg filetu z łososia ze skóra (mrożonego wcześniej minimum 3 dni)
- 2 łyżeczki białego pieprzu (w ziarnach)
- 1/4 szklanki soli
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki posiekanego koperku
Łososia rozmrozić. Opłukać i ze wszystkich stron wytrzeć papierowym ręcznikiem. Pieprz zmiażdżyć w moździerzu i wymieszać z solą oraz cukrem. Mieszanką natrzeć rybę, posypując ją jednocześnie koperkiem. Włożyć do torebki foliowej i wstawić na 24 godziny do lodówki (od czasu do czasu obracać rybę w torebce). Rybę pociąć na porcje. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie skórą do dołu i piec przez 5 minut. Podawać ze świeżymi warzywami.
Polecane
Mężczyzna Ryby to największy romantyk ze wszystkich znaków zodiaku. Przekonaj się jak go zdobyć
Zaskocz zodiakalne Ryby. Te urodzinowe życzenia podkreślą ich romantyczną duszę i wyjątkową wrażliwość
Horoskop miłosny tygodniowy 11-17 stycznia 2025. Wagę i Ryby czekają nowe początki
Horoskop miłosny tygodniowy 26 października–1 listopada 2024. Ryby zyskają stabilizację
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa