Smaczne ryby - curry z dorsza
Ryba w sosie curry z mleczkiem kokosowym i nutką imbiru to pomysł na oryginalne i smaczne danie.

- Claudia
PORCJA: 396 kcal
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
NA 4 PORCJE
- bakłażan
- szalotka
- kawałek świeżego imbiru
- 2 łyżki oleju
- 1–2 łyżki zielonej pasty curry
- łyżeczka kurkumy
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- łyżka cukru
- 200 g filetów z białej ryby (dorsz, sola)
- 100 g krewetek
- 100 g ugotowanej zielonej fasolki
- sok wyciśnięty z limonki
- świeża bazylia
- sól, pieprz
Bakłażan pokroić na drobne kawałki. Szalotkę i imbir obrać, posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dorzucić bakłażan i razem smażyć chwile. W trakcie smażenia dodać pastę curry i kurkumę, a na końcu wlać mleko kokosowe oraz sos rybny i wsypać cukier do smaku. Gotować przez 10–15 minut. Rybę opłukać, pokroić na porcje. Razem z krewetkami i fasolką dodać do sosu. Gotować około 5 minut. Dodać sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku. Wrzucić listki bazylii. Podawać z ugotowanym ryżem.
Polecane
Mężczyzna Ryby to największy romantyk ze wszystkich znaków zodiaku. Przekonaj się jak go zdobyć
Zaskocz zodiakalne Ryby. Te urodzinowe życzenia podkreślą ich romantyczną duszę i wyjątkową wrażliwość
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa