Ślimaczki z łososia
Porcja: 136 kcal
Przygotowanie: 25 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 20:48
Reklama
Dla 8 osób
Reklama
- 400 g wędzonego łososia
- 2 łyżki masła
- 2 cytryny
- koperek
- kazjerka
- łyżka kaparów
1) Z łososia odciąć skórę. Pokroić na 20, 30 cienkich pasków.
2) Koperek opłukać. Połowę posiekać. Bułkę wydrążyć. Miękisz namoczyć w mleku, a następnie zmiksować z resztkami mięsa łososia, masłem i posiekanym koperkiem. Doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą.
Reklama
3) Pastę smarować na paskach łososia, każdy pasek ścisło zwinąć, wkładając do środka kapary. Ślimaczki ułożyć na półmisku. Udekorować gałązkami koperku i cząstkami cytryny.
Reklama
Reklama
Reklama