Śledzie z sosem tatarskim
Ostatkowy śledzik u nas!
- Claudia
Opublikowano: 04.03.2014, 09:42
Reklama
PORCJA: 274 kcal
PRZYGOTOWANIE: 20 minut
NA 6 PORCJI:
Reklama
- 12 filetów matiasów
- słoik Opieniek w zalewie korzennej Krakowski Kredens
- 3–4 Ogórki konserwowe Krakowski Kredens
- 2 łyżki kaparów
- Chrzan tarty Krakowski Kredens
- Słoik Śliwek w occie Krakowski Kredens
- 2–3 łyżki majonezu
- łyżka gęstej śmietany
- sól
- pieprz
Reklama
Śledzie zalać zimną wodą. Odstawić na 20 minut. Osączyć. Grzyby i ogórki drobno pokroić. Dodać kapary. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić chrzanem, pieprzem i ewentualnie solą. Ze śliwek usunąć pestki, pokroić w ćwiartki. Śledzie zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami. Każdy rulonik przybrać ćwiartką śliwki. Podawać z sosem
Reklama
Reklama
Reklama