Reklama

PORCJA: 274 kcal
PRZYGOTOWANIE: 20 minut
NA 6 PORCJI:

Reklama
  • 12 filetów matiasów
  • słoik Opieniek w zalewie korzennej Krakowski Kredens
  • 3–4 Ogórki konserwowe Krakowski Kredens
  • 2 łyżki kaparów
  • Chrzan tarty Krakowski Kredens
  • Słoik Śliwek w occie Krakowski Kredens
  • 2–3 łyżki majonezu
  • łyżka gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
Reklama

Śledzie zalać zimną wodą. Odstawić na 20 minut. Osączyć. Grzyby i ogórki drobno pokroić. Dodać kapary. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić chrzanem, pieprzem i ewentualnie solą. Ze śliwek usunąć pestki, pokroić w ćwiartki. Śledzie zwinąć w ruloniki, spiąć wykałaczkami. Każdy rulonik przybrać ćwiartką śliwki. Podawać z sosem

Reklama
Reklama
Reklama