Śledź w suszonych borowikach
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 4-5 godzin
Porcja: 480 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 02.08.2006, 13:55
Reklama
Składniki na 8 porcji
● 1 kg matiasów
● 1/2 l mleka
● 25 dag suszonych borowików
● 2 cebule
● szklanka oleju
● sól, pieprz
Borowiki namoczyć w zimnej wodzie, ugotować (ok. 15 minut). Śledzie moczyć w mleku 45 min. Osączyć, pokroić w kawałki. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Dodać grzyby, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Kawałki matiasów i grzyby ułożyć warstwami w szklanym naczyniu. Polać olejem, wstawić do lodówki na 4–5 godzin.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama