Skrzydełka w czosnku
grill mięsny
Opublikowano: 13.06.2008, 12:18
Reklama
- 1 kg skrzydełek kurczaka
- 1/2 l jogurtu naturalnego
- 4 ząbki czosnku
- łyżka curry
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżka przyprawy do grilla
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju
Reklama
Skrzydełka umyj dokładnie wytrzyj papierowymi ręcznikami. Odetnij końcówki skrzydełek. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj z olejem, przyprawą do grilla, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i curry. Do tak przygotowanej marynaty włóż skrzydełka, wymieszaj, Trzymaj je w marynacie co najmniej 2 godz. (możesz nawet pozostawic na całą noc). Lekko osączone kładź na rozgrzanym ruszcie. Grilluj 10-15 min., odwracając mięso co jakiś czas.
Reklama
Reklama
Reklama