Sezon na kurki
Te pyszne grzybki to prawdziwy przysmak. Wykorzystaj w pełni sezon na kurki!

- Naj
Nadają się do smażenia, duszenia, na farsze, zupy i sosy, a także do przetworów: kiszenia, konserwowania, solenia, suszenia i mrożenia.
● Smażone powinny być krótko, w przeciwnym razie staja się łykowate i twardnieją.
[adsense]
● Marynowane – najlepiej marynować je z grzybami zawierającymi dużo śluzu (podgrzybkami, opieńkami, maślakami), bo są smaczniejsze. Pamiętaj też, żeby bardzo krótko przyciąć kurkom trzonki, gdyż są wyjątkowo twarde.
● Suszone – po wysuszeniu zmiel je, będą świetnym dodatkiem do zup i sosów.
● Mrożone – oczyszczone (ale nie myte) rozłóż pojedynczo na papierze do pieczenia i włóż do zamrażalnika. Kiedy się zamrożą, przełóż je do foliowych torebek.
Polecane
Horoskop na sezon Makara 2025 dla wszystkich znaków zodiaku. Baran i Bliźnięta muszą uważać na swoje reakcje
„Po latach bycia kochanką, ciotka upolowała swojego faceta na dobre. Gdy jednak pokazał różki, zakręciła kurek z kasą”
Horoskop na sezon Skorpiona 23 października-22 listopada 2024 dla wszystkich znaków zodiaku
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa