Sezamowa panierka
Znudził ci się kotlet panierowany w jajku i tartej bułce? Spróbuj zupełnie nowej, sezamowej panierki!
- Naj
Opublikowano: 28.03.2009, 11:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● jajko
● sól
● szczypta curry (lub kurkumy)
● 2 łyżki mąki pszennej
● łyżka mąki kukurydzianej
● 3 łyżki jasnego sezamu
Jajko roztrzep z solą oraz curry (lub kurkumą). Mąkę pszenną wymieszaj z mąką kukurydzianą. Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanych i przyprawionych jajkach, a na końcu w ziarnach sezamowych. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama