Serowe rożki z brzoskwinią
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 260 kcal, dla 4 osób
![119_01 119_01](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-86ce41c.jpeg?quality=90&resize=665,444)
- Naj
Opublikowano: 28.05.2009, 09:00
Reklama
● 25 dag maki
● 25 dag miękkiego masła
● 5 dag twarogu
● puszka brzoskwiń
● cukier puder
● cukier waniliowy
● szczypta kardamonu
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj pokruszony ser, zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, wycinaj trójkąty lub kwadraty. Na każdym połóż ćwiartkę osuszonej z zalewy brzoskwini, zlep. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kardamonem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama