Reklama
  • 300 g wafelków kakaowych
  • 2 galaretki morelowe
  • 600 g twarożku homogenizowanego
  • duża puszka moreli w zalewie
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • łyżka orzechów pistacjowych
  • łyżka rodzynek
Reklama

Wafle dokładnie pokrusz i wysyp nimi dno posmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Jedną galaretkę rozpuść w szklance wrzątku, ostudź i wstaw do lodówki, aby nieco stężała. Twarożek utrzyj z cukrem pudrem, wbijając po jednym żółtku. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie połącz z masą serową. Połowę drugiej galaretki rozpuśćw szklance zagotowanej i ostudzonej zalewy z moreli. Wymieszaj z masą serową. Gotową wylej na pokruszone wafelki, przykryj osączonymi morelami, zalej stygnącą galaretką. Schłodź w lodówce. Posyp orzeszkami piniowymi i opłukanymi, osączonymi rodzynkami.

Reklama
Reklama
Reklama