Sernik migdałowo-pomarańczowy
Nie może się nie udać. Najlepiej przygotowuje się go, popijając lampkę wina.
- Claudia
Opublikowano: 27.03.2014, 09:20
Reklama
Porcja: 388 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 12 porcji:
Reklama
- 1 i 1/4 kg sera (tłustego w kostkach)
- 200 g masła
- szklanka cukru
- 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
- 8 jajek
- zapach cytrynowy (niekoniecznie)
- 3–4 łyżki skórki pomarańczowej
- płatki migdałów
Reklama
Ser, masło, cukier, budyń, żółtka i zapach zmiksować. Wymieszać z ubitymi białkami. Dodać skórkę i płatki. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec 45 minut w 180°C.
poleca Karolina Morelowska
Reklama
Reklama
Reklama