Reklama
SKŁADNIKI:
  • 8 jajek
  • 40 dag cukru pudru
  • kilogram sera trzykrotnie mielonego
  • 1/2 kostki masła
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • aromat migdałowy
  • 10 dag rodzynek
  • po 5 dag smażonej skórki pomarańczowej oraz suszonych moreli
  • cukier puder do posypania
Reklama

Zółtka utrzyj z cukrem pudrem, zmiksuj z serem, roztopionym masłem, mąką ziemniaczaną i aromatem migdałowym. Delikatnie połącz z pianą z 7 białek. Na końcu dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i pokrojone morele, wymieszaj. Masę serową przełóż do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy, wierzch posmaruj białkiem. Piecz 50 min w temp. 180°C. Ostudzony posyp cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama