Sernik domowy
PRZYGOTOWANIE: 25 min
PIECZENIE: 50 min
KALORYCZNOŚĆ: 480 kcal
Dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 27.10.2008, 12:38
Reklama
SKŁADNIKI:
- 8 jajek
- 40 dag cukru pudru
- kilogram sera trzykrotnie mielonego
- 1/2 kostki masła
- 3 dag mąki ziemniaczanej
- aromat migdałowy
- 10 dag rodzynek
- po 5 dag smażonej skórki pomarańczowej oraz suszonych moreli
- cukier puder do posypania
Reklama
Zółtka utrzyj z cukrem pudrem, zmiksuj z serem, roztopionym masłem, mąką ziemniaczaną i aromatem migdałowym. Delikatnie połącz z pianą z 7 białek. Na końcu dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i pokrojone morele, wymieszaj. Masę serową przełóż do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy, wierzch posmaruj białkiem. Piecz 50 min w temp. 180°C. Ostudzony posyp cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama