Schab z truskawkami i rukolą
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność: 230 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 17.06.2009, 06:00
Reklama
● 40 dag schabu
● sól
● pieprz
● olej
● 2 cebule
● 4 ząbki czosnku
● 2 łyżki sosu sojowego
● 4 łyżki soku pomarańczowego
● łyżka octu winnego
● 25 dag truskawek
● 2 garście rukoli
Schab umyj, osusz, pokrój na paski. Oprósz solą i pieprzem. Usmaż na oleju, dodaj obrane i posiekane cebule oraz czosnek. Sos sojowy wymieszaj z sokiem pomarańczowym i octem winnym, wlej do mięsa. Duś pod przykryciem, na małym ogniu, ok. 10 min. Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki, pokrój na ćwiartki. Rukolę opłucz i osusz. Wymieszaj z mięsem, udekoruj truskawkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama