Reklama

Na 8 porcji:

Reklama
  • 1,5 kg schabu środkowego
  • cebula
  • 3 dag niesolonych orzeszków
  • kajzerka
  • tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki oleju
  • jajko
  • pieprz
  • sól
Reklama

Schab umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem, zawiń w folię, pozostaw na noc. Cebulę obierz i posiekaj, zrumień na łyżce oleju, dodaj pokruszoną bułkę, przełóż do miseczki. Upraż orzechy, wymieszaj je z cebulą, bułką, tymiankiem, gałką i jajkiem. Schab natnij wzdłuż, tworząc głęboką kieszeń, nałóż farsz, brzegi nacięcia zszyj, Posmaruj olejem, ułóż w brytfannie. Piecz 1,5 godz. w temp. 180°C, podlewając sosem spod pieczeni.

Reklama
Reklama
Reklama