Schab z oliwkowym nadzieniem
Pyszny przepis na niedzielny obiad.
- Naj
Opublikowano: 21.09.2010, 05:00
Reklama
● 2 cebule
● 2 ząbki czosnku
● słoik zielonych oliwek
●15 dag mąki
● sól
● pieprz
● olej
● 80 dag schabu bez kości
● 5 łyżek margaryny
● kalafior
● 2 białka
● 50 ml śmietany
[adsense]
Cebule posiekaj, czosnek i oliwki, oprósz mąką, solą i pieprzem, usmaż na oleju. Mięso natnij wzdłuż, napełnij farszem, oprósz solą i pieprzem, zwiąż nicią, polej roztopioną margaryną. Piecz ok. 50 min w 200°C, polewając sosem spod pieczeni. Różyczki kalafiora obgotuj w osolonej wodzie, osącz. Z reszty mąki, 3 łyżek oleju, szczypty soli i piany z białek przygotuj ciasto. Maczaj w nim kalafior, smaż na złoto na oleju. Do sosu spod pieczeni wlej 50 ml wody, zagęść śmietaną, zagotuj. Podaj do mięsa.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama