Reklama

● 40 dag borowików
● 1,2 kg schabu środkowego
● majeranek
● sól
● pieprz
● po 20 dag karkówki i mięsa drobiowego
● 3 ząbki czosnku
● po 2 łyżki posiekanej natki, koperku i oregano
● olej
Grzyby oczyść, umyj, pokrój, obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Schab umyj, osusz, rozetnij, aby powstał duży płat mięsa. Lekko rozbij je tłuczkiem. Natrzyj majerankiem, sola i pieprzem. Karkówkę i mięso drobiowe zmiel z czosnkiem, wymieszaj z natką, koperkiem, oregano oraz solą i pieprzem. Masę rozsmaruj na schabie, ułóż grzyby. Ciasno zwiń roladę, obwiąż nicią. Obsmaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 1 godz. w temp. 220°C, polewając sosem spod pieczeni.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama