Schab w miodowej zalewie
Pyszny przepis - schab w miodowej zalewie. Rozkosz dla podniebienia. Wypróbuj naszą propozycję.
- Claudia
Opublikowano: 19.12.2010, 11:00
Reklama
PORCJA: 298 kcal
PRZYGOTOWANIE: 1,5 godziny
NA 6 PORCJI
● 1,2 kg schabu środkowego
● 2 łyżki oliwy
● 1 i 1/2 łyżki masła
● łyżka płynnego miodu
● 2–3 łyżki sosu sojowego
● 300 g śliwek renklod
● sól
● pieprz
Mięso opłukać. Oprószyć pieprzem i solą. Podsmażyć na oliwie rozgrzanej z łyżką masła. Przestudzić. Posmarować miodem i sosem sojowym. Odstawić na godzinę do lodówki. Włożyć do rękawa z folii i piec 70 minut w 180°C. 30 minut przed końcem pieczenia dołożyć śliwki i resztę masła. Schab podawać pokrojony w plastry ze śliwkami i ugotowaną na parze fasolką.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama