Schab faszerowany
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: ok. 1 godz
Porcja: 400 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 15.03.2005, 16:18
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- 1 i 1/2 kg schabu środkowego
- 4 długie parówki
- 4 plastry żółtego sera
- po 1/2 strąka żółtej i czerwonej papryki
- majeranek
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Reklama
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Długim ostrym nożem wyciąć w schabie głęboką kieszeń. Mięso natrzeć czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Parówki obrać z plastikowych osłonek, zawinąć je ciasno w plastry żółtego sera. Obie papryki umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w cienkie paski. Parówki i paprykę wsunąć w kieszeń schabu. Mięso spiąć lub zasznurować, posypać majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową, piec około 1 godz. w temperaturze 200 st. C, podlewając co jakiś czas wodą.
Reklama
Reklama
Reklama