Schab duszony w bulionie
Schab to nie tylko materiał na tak ukochane przez Polaków kotlety. Duszony to dopiero klasa!
- kobieta.pl
Opublikowano: 30.09.2009, 09:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● 60 dag schabu środkowego
● sól
● pieprz
● mąka
● olej
● 2 cebule
● 15 dag szynki
● 20 zielonych oliwek z papryką
● liść laurowy
● ziarna pieprzu i ziela angielskiego
● 3/4 szklanki bulionu mięsnego z kostki
Mięso pokrój na 6 plastrów. Każdy rozbij, oprósz solą, pieprzem i mąką, obsmaż na gorącym oleju. Razem z tłuszczem przełóż do rondla. Dodaj posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę szynkę, połówki oliwek i przyprawy. Podlej gorącym bulionem, duś na małym ogniu do miękkości. Podawaj z ryżem na sypko.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama