Sandacz z orzechami i wiśniami
Przygotowanie: 50 min
Porcja: 310 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 20:08
Reklama
- filet z sandacza bez skóry (80 dag)
- 2 łyżki oleju sojowego
- 20 dag orzechów włoskich
- 8 dag masła
- 6 dag tartej bułki
- 40 dag mrożonych wiśni
- 40 ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 łyżki miodu
- sól, pieprz
Reklama
- Orzechy posiekać. Masło, orzechy i tartą bułkę wymieszać. Masę rozsmarować na talerzu i schłodzić w lodówce.
- Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą, usmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do formy.
- Z masy orzechowej nożem zestrugać wiórki, ułożyć na rybie. Przed podaniem sandacza wstawić na 8 minut do mocno nagrzanego piekarnika.
- Wino wlać do rondla, dodać połowę wiśni i miód, gotować 10 minut, zmiksować. Dodać resztę wiśni, zagotować i przyprawić solą i pieprzem.
- Rybę przełożyć na talerz, polać sosem, przybrać wiśniami.
Reklama
Reklama
Reklama