Sałatka ze szpinakiem
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 190 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 22.05.2006, 11:51
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 1/2 kg truskawek
- 40 dag świeżego szpinaku
- 20 dag wędzonego kurczaka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- łyżka zielonego pieprzu w zalewie
- 2 łyżki oliwy
- łyżka octu winnego
- sól, biały pieprz
Reklama
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, pokroić wzdłuż na połowy. Szpinak umyć, osuszyć. Kurczaka pokroić w kostkę. Natkę posiekać, pieprz osączyć z zalewy.
Na talerzu ułożyć liście szpinaku, truskawki, kurczaka, dodać zielony pieprz, skropić octem i oliwą, posypać natką, oprószyć solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama