Sałatka ze schabem i chlebkiem pita
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.07.2007, 15:06
Reklama
● ząbek czosnku
● łyżka soku z limonki
● 3 łyżki oliwy
● sól, pieprz
● 1/2 sałaty rzymskiej
● po 1/2 pęczka kolendry, bazylii i natki pietruszki
● 2 chlebki pita
● pomidor
● kilka plastrów pieczonego schabu
● garść orzeszków pinii
Czosnek obrać, drobno posiekać. Z soli, pieprzu, soku z limonki, czosnku oraz oliwy przygotować dressing.
Sałatę umyć, osączyć i porwać na kawałki. Zioła opłukać, osuszyć i także porwać (tak aby były częścią sałatki, a nie dodatkiem). Pomidora umyć, pokroić w ósemki.
Dodać pokrojony w szerokie paski schab, uprażone orzeszki i połamany na kawałki podpieczony chlebek pita. Polać dressingiem i starannie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama