Sałatka z zielonym sosem
Porcja: ok. 170 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:49
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 25 dag białej kapusty
- dorodne winne jabłko (najlepiej z czerwoną skórką)
- niewielka kiść zielonych winogron
- łyżka sosu Pesto alla Genovese BARILLA
- 4 mandarynki bez pestek
- łyżka ziaren słonecznika
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- szczypta słodkiej papryki
- sól, pieprz
Reklama
Kapustę umyć, poszatkować. Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie talarki.
Winogrona umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, usunąć białą błonkę. Jabłko, winogrona i mandarynki połączyć z kapustą.
Oliwę dokładnie utrzeć z sosem Pesto alla Genovese, polać sałatkę i delikatnie wymieszać. Ewentualnie przyprawić solą, papryką i pieprzem. Przed podaniem sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiemi uprażonymi ziarnami słonecznika.
Reklama
Reklama
Reklama