Sałatka z wołowiną i kalafiorem
Przygotowanie: minut
Porcja: 220 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.09.2006, 08:34
Reklama
- 20 dag gotowanej wołowiny
- mały kalafior
- ugotowany burak
- 10 dag żółtego sera, np. gouda
- cebula
- Dressing Francuski z estragonem WINIARY
- łyżka posiekanej natki
- sól
Reklama
Kalafior oczyścić, podzielić na małe różyczki, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować bez przykrycia 10 minut. Ostudzić.
Wołowinę pokroić w małą kostkę. Buraka obrać, pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Żółty ser pokroić w małą kostkę.
Wołowinę, żółty ser, buraka, kalafior i cebulę włożyć do salaterki, polać dressingiem francuskim, delikatnie wymieszać, posypać natką. Ewentualnie posypać drobno posiekanymi orzechami włoskimi.
Reklama
Reklama
Reklama